Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     25.03.2024       

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), polędwicą z indyka(6,9), sałatą, papryką żółtą, pomidorami. Płatki z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Paluch maślany(1,3,7), winogrono b/p, melon, herbata z cytryną.

OBIAD : Zupa ogórkowa z ziemniakami i ziel.pietr(1,7,9)     Potrawka z kurczaka(1,7), ryż,  surówka z pora, marchwi, jabłek z jogurtem naturalnym(7) .  Sok  jabłko-gruszka naturalny tłoczony.

 

WTOREK          26.03.2024

ŚNIADANIE WIELKANOCNE: Chleb wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), jajkiem gotowanym(3), szynką gotowaną(6,7), parówki na ciepło(1,7), kiełki, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, ogórek świeży. Bawarka(7).

II ŚNIADANIE:  Babka wielkanocna(     ), jabłko, herbata z imbirem.

OBIAD: Żurek(1,9) z kiełbasą krakowską(1,6,7,9,10).  Kotlet drobiowy smażony(1,3), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem. Sok jabłko-wiśnia  naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          27.03.2024

ŚNIADANIE:  Bułki  włoskie(1) i pszenne(1,7) z masłem(7), pstrągiem wędzonym(4), ogórkiem kiszonym, papryka czerwoną. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Gruszka w sosie waniliowym(7), biszkopty(1,3), herbata żurawinowa.

OBIAD: Krupnik z ziemniakami i ziel.piet(1,9) Roladki z szynki duszone w sosie pieczeniowym(1), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok jabłko-aronia naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      28.03.2024

ŚNIADANIE:  Bułki grahamki(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), serem żółtym(7), pomidorami, ogórkami świeżymi, rukolą. Kaszka manna na mleku(1,7) z żurawiną.

II ŚNIADANIE:  Mus truskawkowy, baton granola(1,6), herbata owoce leśne.

OBIAD:  Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami i ziel.piet(9) Naleśniki(1,3,7)  z twarożkiem waniliowym(7) lub z dżemem. Sok jabłko-pomarańcza  naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK    29.03.2024                                                                                                                                          

ŚNIADANIE: Chleb razowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewkami, kiełkami. Kakao(7)

II ŚNIADANIE: Koktajl mleczno-bananowy(7), bagietka pszenna(1,6) z masłem(7), marchewka, herbata brzoskwiniowa.

OBIAD: Zupa  pomidorowa(1,7,9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr Kotlet rybny smażony(1,3,4), ziemniaki, surówka z sałaty lodowej. Sok jabłkowy naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA