Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK   15.09.2025

ŚNIADANIE:  Bułki  żytnio-pszenne(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), serem żółtym(7), sałatą, pomidorami. Mleko(7)

II ŚNIADANIE: Wiśnie w żelu, herbatniki be-be(1,6,7), herbata z cytryną.

OBIAD:   Kapuśniak  z kapusty kiszonej z ziemniakami i ziel.pietr(9)  Potrawka z kurczaka(1,7), ryż,  mini marchewka pieczona.  Sok jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.

 

WTOREK          16.09.2025

ŚNIADANIE: Chleb mieszany wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), polędwicą z indyka(6,9), ogórkiem świeżym, rzodkiewkami. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy z musem MALINOWYM(7),chrupki kukurydziane, herbata  miętowa.

OBIAD: Zupa krem szparagowa(9,1) z grzankami(1,6) i ziel.pietr.  Gołąbki duszone w sosie pomidorowym(1), ziemniaki.  Sok jabłkowy naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          17.09.2025

ŚNIADANIE:  Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), pastą z awokado i jajek(3), kiełki, szczypiorek, pomidorki koktajlowe. Kaszka manna na mleku(1,7).

II ŚNIADANIE:  Jogurt z serkiem mascarpone i owocami(7), biszkopty(1,3), herbata z pomarańczy.

OBIAD:. Zupa grochowa z ziemniakami i ziel.pietr(9)  Kaszotto(1) z mięsem wieprzowym , warzywami i sosem(1).  Sok jabłko- jeżyna naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      18.09.2025

ŚNIADANIE:  Bułki szpinakowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), parówka na ciepło(1,7), papryka czerwona, cykoria. Bawarka(7)

II ŚNIADANIE:. Arbuz, świder drożdżowy z twarogiem(1,3,7), napój imbirowy.

OBIAD:  Barszcz czerwony(1,7,9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Wątróbka drobiowa duszona(1) z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, ogórek kiszony.  Sok jabłko-agrest  naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK         19.09.2025

ŚNIADANIE: Chleb graham(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), makrelą wędzoną(1,4),rzodkiewkami, ogórkiem świeżym. Kakao(7)

ŚNIADANIE:  Mix warzyw, bagietka pszenna(1,6) z masłem(7), herbata  z miodem.

OBIAD:  Zupa dyniowa(9) z pestkami dyni i słonecznika.  Makaron(1,3) z twarogiem(7) , owocami i sosem jogurtowo-śmietanowym(7).  Sok jabłko-marchew-banan naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA  ŹRÓDLANA DO PICIA