Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     16.06.2025

ŚNIADANIE:  Chleb  żytni(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7), pomidorami, rzodkiewkami. Płatki z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Kisiel na soku z kawałkami ananasów, ciastko śniadaniowe(1,7  ), herbata żurawinowa.

OBIAD : Zupa brokułowa(1,9) z  groszkiem ptysiowym(1,3,7). Kotlet mielony duszony w sosie własnym(1),  ziemniaki, buraczki z jabłkiem.  Sok jabłko-ananas  naturalny tłoczony.

 

WTOREK          17.06.2025

ŚNIADANIE:  Bułki graham wieloziarniste(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), polędwiczki pieczone, ogórki kiszone, papryka żółta .Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Deser jogurtowy z truskawkami(7), chrupki kukurydziane, herbata borówkowa.

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem gotowanym(1,3,7,9) Roladki  drobiowe  duszone w sosie(1), kasza bulgur(1),  kalafior z masłem(7) i bułką tartą( 1). Sok jabłko-mango  naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          18.06.2025

ŚNIADANIE:  Chleb razowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7),  dżemem niskosłodzonym lub miodem. Mleko(7)

ŚNIADANIE:  Wiśnie w żelu, biszkopty(1,3), herbata  brzoskwiniowa.

OBIAD:   Zupa z soczewicy z ziemniakami i ziel.pietr(9)  Filet z miruny smażony(1,3,4), ziemniaki, mizeria . Sok jabłko- gruszka  naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK         20.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb mieszany wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7) z serkiem pesto(7), ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi. Bawarka(7).

ŚNIADANIE: Mus owocowy, wafle kukurydziane, herbata miętowa.

OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiem(9). Makaron(1,3) z twarogiem(7)  i jogurtem(7). Sok marchewkowy naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA  ŹRÓDLANA DO PICIA