Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK   02.12.2024

ŚNIADANIE:  Bułki wieloziarniste(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), szynką gotowaną(6,7  ), sałatą, pomidorami. Bawarka(7)

II ŚNIADANIE: Deser jogurowy z galaretką(7), kaki, herbata  z aronii.

OBIAD: Zupa ziemniaczana z ziel.pietr(1,7,9)  Potrawka  z kurczaka(1,7), ryż, marchewka z groszkiem oprószana(1,7) Sok  jabłko-ananas naturalny tłoczony.

 

WTOREK          03.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb razowy(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), jajkiem gotowanym(3), szczypiorkiem, kiełkami, ogórkiem świeżym. Kakao(7)

II ŚNIADANIE:  Mix warzyw(papryka czerwona, zielona, żółta, marchew, ogórek świeży, seler naciowy),wafle kukurydziane, herbata borówkowa.

OBIAD: Rosół(9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr.  Kotlet drobiowy smażony(1,3), ziemniaki, mizeria z koperkiem.(7)  Sok jabłko-wiśnia  naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          04.12.2024

ŚNIADANIE:  Bułki  włoskie(1) i pszenne(1,7), z masłem(7), hummusem z ciecierzycy, roszponka, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony. Płatki owsiane z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Koktajl mleczno-bananowy(7), ½ drożdżówki, prażynki jabłkowe.

OBIAD: Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami i ziel.pietr(9) Makaron(1,3) z mięsem i sosem bolońskim(1), brokuły z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok jabłko-cytryna naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      05.12.2024

ŚNIADANIE:  Bułki dyniowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7),krakowską suchą, cykoria, ogórek kiszony, papryka czerwona. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Surówka z marchwi, jabłek, pomarańczy, bagietka pszenna(1,6) z masłem(7), herbata owoce leśne.

OBIAD:  Kapuśniak mazurski z ziemniakami i ziel.pietr(9) Naleśniki(1,7,9) z serkiem twarogowym(7) lub z dżemem niskosłodzonym. Sok jabłko-grejpfrut słodki Cymes.

 

PIĄTEK    06.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7), rzodkiewkami, rukolą, ogórkiem świeżym. Płatki ryżowe na mleku(7)

II ŚNIADANIE:  Mus owocowy, biszkopty(1,3), herbata  z cytryną.

OBIAD:  Zupa dyniowa(9) z pestkami słonecznika. Filet z miruny smażony(1,3), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką. Sok jabłkowy naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA