Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK   20.01.2025

ŚNIADANIE:  Chleb graham(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7), ogórkiem świeżym, papryką żółtą. Płatki owsiane z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy(7)  z borówkami, baton granola(1,6), herbata pomarańczowa.

OBIAD: Zupa z zielonego groszku(1,9) z pestkami słonecznika.  Stek wieprzowy smażony(1), ziemniaki, marchewka oprószana(1,7). Sok jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.

 

WTOREK          21.01.2025

ŚNIADANIE: Bułki razowo-żytnie(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7),szynką gotowaną, pomidory, roszponka, ogórek kiszony. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Deser mleczny z brzoskwiniami(7), ciastka owsiane(1,6), herbata malinowa.

OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami i ziel.pietr(9). Gulasz mięsno-warzywny(1), kasza bulgur(1), buraczki zasmażane. Sok jabłko-marchew-banan Cymes.

 

ŚRODA          22.01.2025

ŚNIADANIE:  Bułki mleczne(1,3,7) z masłem(7), dżemem niskosłodzonym lub miodem. Mleko(7). Marchewka, seler naciowy.

II ŚNIADANIE:  Gruszka w sosie waniliowym(7), herbatniki be-be(1,6,7), herbata owoce sadu.

OBIAD: Zupa serowa(1,7,9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Roladki drobiowe smażone(1,3), ziemniaki, mizeria z koperkiem(7). Sok jabłko-aronia naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      23.01.2025

ŚNIADANIE:  Chleb orkiszowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), hummusem z ciecierzycy, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem świeżym. Kakao(7)

II ŚNIADANIE: Ananas, jabłko, biszkopty(1,3), herbata rumiankowa.

OBIAD:  Zupa ogórkowa z ziemniakami i ziel.pietr(1,7,9) Naleśniki(1,7,9) z serkiem twarogowym(7) lub z dżemem niskosłodzonym. Sok jabłko-grejpfrut słodki Cymes.

 

PIĄTEK    24.01.2025

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), jajecznica(3), szczypiorek, rzodkiewki, kiełki, rukola. Bawarka(7)

II ŚNIADANIE:  Galaretka z bananami, napój owsiany(1),chrupki kukurydziane.

OBIAD:  Zupa pomidorowa z ryżem(7,9) i ziel.pietr.  Pulpety rybne w sosie koperkowym(1,3,4,7), ziemniaki, warzywa gotowane. Sok jabłko-malina naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA  ŹRÓDLANA DO PICIA