Aktualny jadłospis
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025
ŚNIADANIE: Bułki włoskie(1) i pszenno-żytnie(1,7) z masłem(7), krakowska sucha, sałata, pomidorki koktajlowe, papryka żółta. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)
II ŚNIADANIE: Kaszka manna z sosem owocowym(7), chrupki kukurydziane, herbata gruszka z jabłkiem.
OBIAD : Zupa ogórkowa z ziemniakami(1,7,9) i ziel.pietr. Udziec z kurczaka duszony w sosie(1), ryż, marchewka mini pieczona. Sok multiwitamina naturalny tłoczony.
WTOREK 18.02.2025
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), pastą jajeczną(3), szczypiorek, kiełki, awokado, rzodkiewki. Kakao(7).
II ŚNIADANIE:Jogurt(7), gruszki, herbata jagodowa.
OBIAD:Zupa dyniowa z pestkami dyni i słonecznika(9). Schab duszony w sosie pieczeniowym(1), ziemniaki, brukselka z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok jabłko-truskawka naturalny tłoczony
ŚRODA 19.02.2025
ŚNIADANIE:Chleb graham wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serkiem twarogowym z pomidorami(7), ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, roszponką. Zacierka na mleku(1,3,7).
II ŚNIADANIE: Ptasie mleczko(7)(własny wyrób), kaki, herbata żurawinowa.
OBIAD:Zupa z zielonego groszku(1,9) z groszkiem ptysiowym(1,3,7). Roladki drobiowe smażone, ziemniaki, surówka z selera, marchwi z jogurtem naturalnym(7). Sok mandarynkowy Cymes.
CZWARTEK 20.02.2025
ŚNIADANIE: Bułki grahamki wieloziarniste(1,7) i pszenno-żytnie(1,7) z masłem(7), schabem pieczonym, pomidorami, ogórkiem kiszonym,cykoria. Herbata.
II ŚNIADANIE:Koktajl mleczno-bananowy(7), chałka(1,3,7) z masłem(7), prażynki owocowe.
OBIAD: Barszcz czerwony(1,7,9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Kluski śląskie(1,3)z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kalafior z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok jabłko-ananas Cymes.
PIĄTEK 21.02.2025
ŚNIADANIE: Bagietka pszenna(1,6) i chleb wieloziarnisty(1,7) z masłem(7) , makrelą wędzoną(4), pomidorkami koktajlowymi, rukolą, papryką żółtą. Bawarka(7).
II ŚNIADANIE: Mus owocowy, herbatniki be-be(1,6,7), herbata dzika róża.
OBIAD: Kapuśniak mazurski z ziemniakami i ziel. pietr(1,9) Naleśniki (1,3,7) z twarogiem waniliowym(7) lub z dżemem niskosłodzonym. Sok jabłko-jarmuż Cymes.
MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA DO PICIA