Aktualny jadłospis

PONIEDZIAŁEK 05.06.2023
ŚNIADANIE: Chleb graham (1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7),sałatą, pomidorami. Bawarka(7)
II ŚNIADANIE: Truskawki, wafle ryżowe z polewą czekoladową(6;1,5,7,8),herbata z cytryną.
OBIAD : Zupa marchewkowa(1,7,9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Udka drobiowe duszone w sosie (1), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem. Sok jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.
WTOREK 06.06.2023
ŚNIADANIE: Bułki dyniowe(1,7 ) i pszenne(1,7)z masłem(7), jajkiem gotowanym(3) ,szczypiorkiem, ogórkiem świeżym. Kakao(7).
II ŚNIADANIE: Deser jogurtowy z galaretką(7), biszkopty(1,3),herbata żurawinowa.
OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami i ziel.pietr(9) Gulasz mięsno-warzywny(1), kasza gryczana(1), buraczki zasmażane(1,7). Sok jabłko-mango naturalny tłoczony.
ŚRODA 07.06.2023
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7) ,pasztetem drobiowo-wieprzowym(1,3;5,6,8,11,13), papryką czerwoną i ogórkiem kiszonym. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7).
II ŚNIADANIE: Arbuz, chrupki kukurydziane, herbata jagodowa.
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami(9). Sznycel drobiowy smażony(1,3;5,6,8,11,13), ziemniaki, sałata z jogurtem naturalnym(7). Sok jabłko-malina naturalny tłoczony.
PIĄTEK 09.06.2023
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni(1,6) z masłem(7) ,łososiem wędzonym(4), pomidorkami koktajlowymi.
II ŚNIADANIE: Jabłko, ciastko maślane(1,6,7;3,5,8,11), herbata z aronii.
OBIAD: Kapuśniak mazurski z ziemniakami(1,9) i ziel. pietr. Makaron(1,3) z twarogiem(7) i sosem jogurtowym(7). Sok multiwitamina naturalny tłoczony.
MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA