Aktualny jadłospis
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7), ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, rukola. Płatki owsiane na mleku(1,7)
II ŚNIADANIE: Koktajl mleczno-bananowy(7), bułka mleczna(1,3,7), prażynki owocowe.
OBIAD : Rosół (9) na kurczaku z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Roladki drobiowe duszone w sosie(1), ziemniaki, marchewka z groszkiem oprószana(1,3). Sok jabłko- wiśnia naturalny tłoczony.
WTOREK 04.11.2025
ŚNIADANIE: Bułki grahamki (1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), jajecznica(3), szczypiorek, kiełki, papryka czerwona. Kakao(7)
II ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku z malinami(7), biszkopty(1,3), herbata ziołowa.
OBIAD:. Zupa pieczarkowa z ziemniakami(1,9) i ziel.pietr. Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym(1), kasza jęczmienna(1), sałatka z ogórków i papryki. Sok jabłko-gruszka naturalny tłoczony.
ŚRODA 05.11.2025
ŚNIADANIE: Chleb IG(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(6), serkiem twarogowo-pomidorowym(7), ogórek świeży, rzodkiewki, cykoria. Bawarka(7)
II ŚNIADANIE: Kiwi, ananas, herbatniki be-be(1,6,7), herbata z aronii.
OBIAD: Zupa paprykowa (1,9) z mozzarellą(7) i ziel.pietr. Kotlet mielony smażony(1,3,7), ziemniaki, mizeria z koperkiem(7). Sok jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.
CZWARTEK 06.11.2025
ŚNIADANIE: Bułki szpinakowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7),polędwicą sopocką(6,7 ), sałata, pomidory. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)
II ŚNIADANIE:. Mix warzyw(ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, papryka żółta), pieczywo pszenne(1,6) z masłem(7), napój miodowo-cytrynowy.
OBIAD: Zupa gulaszowa z ziemniakami i ziel.pietr(1,9) Naleśniki(1,3,7) z twarogiem waniliowym(7) lub z dżemem niskosłodzonym. Sok jabłko- mięta naturalny tłoczony.
PIĄTEK 07.11.2025
ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), hummusem , rzodkiewkami, papryką czerwoną, kiełki. Zupa mleczna z makaronem(1,3,7).
ŚNIADANIE: Rogaliki z marmoladą( 1,3,7 ), jabłko, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem(7,9) i ziel.pietr. Pulpety rybne(1,3,4) gotowane w sosie pomidorowym(1), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok multiwitamina naturalny tłoczony.
MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA DO PICIA