Aktualny jadłospis
PONIEDZIAŁEK 27.11.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7), pomidorami, ogórkiem kiszonym. Płatki ryżowe z mlekiem(7).
II ŚNIADANIE: Ptasie mleczko z galaretką(własny wyrób), winogrono b/p, herbata wiśniowa.
OBIAD : Rosół(9) na kurczaku z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Kotlet drobiowy smażony(1,3;5,6,8,11,13), ziemniaki, sałata ze śmietaną(7). Sok jabłko0marchew-banan świeży Cymes.
WTOREK 28.11.2023
ŚNIADANIE: Chleb graham(1,6) i pszenno-żytni (1,6) z masłem(7), krakowską suchą(;1,6,7,9,10), papryką czerwoną, roszponką, rzodkiewkami. Kawa zbożowa z mlekiem(7).
II ŚNIADANIE: Mus owocowy Musiak, ciastko owsiane maślane(1,6;3,7,8), herbata miętowa.
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem i ziel.pietr(7,9). Pierogi leniwe(1,3,7) z masłem(7) i cukrem waniliowym, owocami(banan, ananas, kiwi). Sok pomarańczowy świeży Cymes.
ŚRODA 29.11.2023
ŚNIADANIE: Bułki razowo-żytnie(1) i pszenne(7) z masłem(7), serkiem twarogowo-czekoladowym(7) lub z miodem naturalnym. Mleko(7). Seler naciowy, kaki.
II ŚNIADANIE: Owoce egzotyczne w żelu(mango, ananas), wafle kukurydziane, napój cytrynowy z imbirem.
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami(9). Pulpeciki mięsno-warzywne duszone w sosie śmietanowym(1,3,7;5,6,8,11,13), kasza kus-kus(1), marchewka junior pieczona z tymiankiem. Sok jabłko-porzeczka naturalny tłoczony.
CZWARTEK 30.11.2023
ŚNIADANIE: Bułki grahamki (1,7) i pszenne(1,7) z masłem(70, pasztetem wieprzowo-drobiowym(1,3;5,6,8,11,13), ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi. Bawarka(7).
II ŚNIADANIE: Jogurt biszkoptowy(7,3), mandarynki, herbata truskawkowa.
OBIAD: . Zupa szczawiowa(1,7,9) z jajkiem gotowanym(3) Ryba z mintaja smażona(1,3,4;5,6,8,11,13), ziemniaki, kapusta biała zasmażana(1,7). Sok jabłko-jeżyna naturalny tłoczony.
PIĄTEK 01.12.2023
ŚNIADANIE: Bułki włoskie(1) i pszenne(1,7) z masłem(7) ,hummusem z ciecierzycy(;1), szczypiorkiem, papryką żółtą, kiełkami. Płatki chrupersy z mlekiem(1,7;6,7)
II ŚNIADANIE: Banan, pomarańcza, chrupki smakowe(;1,5,6,7,8), herbata owoce leśne.
OBIAD: Barszcz ukraiński(1,7,9) z ziemniakami i ziel.pietr. Makaron(1,3) z twarogiem(7) i sosem jogurtowo-owocowym(7) Sok jabłko-gruszka naturalny tłoczony
MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA