Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     12.05.2025

ŚNIADANIE:  Bułki włoskie(1) i pszenne(1,7)  z masłem(7),serkiem twarogowym(7), rzodkiewkami, papryką czerwoną, ogórkiem świeżym. Kakao(7)

II ŚNIADANIE:  Budyń  czekoladowy(7) z borówkami, ciastko zbożowe z morelą(  1,7 ),  herbata truskawkowa.

OBIAD :  Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami(9). Gulasz mięsny(1), kasza kus-kus(1), marchewka mini.  Sok jabłko-agrest naturalny tłoczony.

 

WTOREK          13.05.2025

ŚNIADANIE: Chleb IG(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), parówki na ciepło(1,7), ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:   Gruszka, wafle kukurydziane, herbata owoce sadu.

OBIAD: Zupa pomidorowa(1,7,9)  z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Pierogi leniwe(1,3,7) z masłem(7) i cukrem waniliowym.  Sok jabłko-mango naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          14.05.2025

ŚNIADANIE: Bułki szpinakowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), serem żółtym(7), sałatą, rukolą, pomidorami. Kaszka manna na mleku(1,7)

II ŚNIADANIE:  Koktajl mleczno-truskawkowy(7),chałka(1,3.7) z  masłem(7), prażynki jabłkowe.                                                                                                                                                                            

OBIAD: Zupa paprykowa(1,9) z grzankami(1,6). Wątróbka drobiowa duszona(1), ziemniaki, ogórek kiszony.  Sok jabłko-mango naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      15.05.2025

ŚNIADANIE:  Chleb słonecznikowy(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7),polędwicą z indyka(6,9), papryką żółtą, cykorią, ogórkiem świeżym. Bawarka(7).

II ŚNIADANIE:. Mus owocowy, bułka mleczna(1,3,7), herbata rumiankowa.

OBIAD: Zupa ziemniaczana(1,7,9) z ziel.pietr. Pulpety gotowane (1,3) w sosie pomidorowym(1), ryż, brokuły z masłem(7) i  bułką tartą(1). Sok  multiwitamina naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK    16.05.2025

ŚNIADANIE: Chleb graham(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), jajkiem gotowanym(3), szczypiorkiem, kiełkami, rzodkiewkami. Płatki z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Śliwka, biszkopty(1,3), herbata   z aronii.

OBIAD: Zupa wiśniowa  z makaronem(1,3). Filet rybny(1,3,4), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Sok jabłko-marchew naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA  ŹRÓDLANA DO PICIA