Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     17.02.2025

ŚNIADANIE: Bułki włoskie(1) i pszenno-żytnie(1,7) z masłem(7), krakowska sucha, sałata, pomidorki koktajlowe, papryka żółta. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Kaszka manna z sosem owocowym(7), chrupki kukurydziane, herbata gruszka z jabłkiem.

OBIAD : Zupa ogórkowa z ziemniakami(1,7,9) i ziel.pietr.  Udziec z kurczaka duszony w sosie(1), ryż, marchewka mini pieczona. Sok multiwitamina naturalny tłoczony.

 

WTOREK          18.02.2025

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy(1,6)  i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), pastą jajeczną(3), szczypiorek, kiełki, awokado, rzodkiewki. Kakao(7).

II ŚNIADANIE:Jogurt(7), gruszki, herbata jagodowa.

OBIAD:Zupa dyniowa z pestkami dyni i słonecznika(9).  Schab duszony w sosie pieczeniowym(1), ziemniaki, brukselka z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok jabłko-truskawka naturalny tłoczony

 

ŚRODA          19.02.2025

ŚNIADANIE:Chleb  graham wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serkiem twarogowym z pomidorami(7), ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, roszponką. Zacierka na mleku(1,3,7).

II ŚNIADANIE: Ptasie mleczko(7)(własny wyrób), kaki, herbata żurawinowa.

OBIAD:Zupa z zielonego groszku(1,9) z groszkiem ptysiowym(1,3,7). Roladki drobiowe smażone, ziemniaki, surówka z selera, marchwi z jogurtem naturalnym(7). Sok mandarynkowy Cymes.

 

CZWARTEK    20.02.2025

ŚNIADANIE: Bułki  grahamki wieloziarniste(1,7) i pszenno-żytnie(1,7) z masłem(7), schabem pieczonym, pomidorami, ogórkiem kiszonym,cykoria. Herbata.

II ŚNIADANIE:Koktajl mleczno-bananowy(7), chałka(1,3,7) z masłem(7), prażynki owocowe.

OBIAD: Barszcz czerwony(1,7,9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr.  Kluski śląskie(1,3)z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kalafior z masłem(7) i bułką tartą(1).   Sok jabłko-ananas Cymes.

 

PIĄTEK    21.02.2025

ŚNIADANIE:  Bagietka pszenna(1,6) i chleb wieloziarnisty(1,7) z masłem(7) , makrelą wędzoną(4), pomidorkami koktajlowymi, rukolą, papryką żółtą. Bawarka(7).

II ŚNIADANIE: Mus owocowy, herbatniki be-be(1,6,7), herbata dzika róża.

OBIAD: Kapuśniak mazurski z ziemniakami i ziel. pietr(1,9) Naleśniki (1,3,7) z twarogiem waniliowym(7) lub z dżemem niskosłodzonym. Sok jabłko-jarmuż Cymes.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA  ŹRÓDLANA DO PICIA