Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     18.03.2024   

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serkiem twarogowym z kurkami(7), rzodkiewkami, pomidorkami koktajlowymi, kiełkami. Kasza jaglana z mlekiem(7)

II ŚNIADANIE: Mus owocowy Musiak, biszkopty(1,3), herbata miętowa.

OBIAD : Rosolnik na kurczaku z ziel.pietr(9) Kotlet mięsno-warzywny smażony(1,3), ziemniaki, sałatka z buraków i jabłek. Sok jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.

 

WTOREK          19.03.2024

ŚNIADANIE: Bułki dyniowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), pastą z jajek(3) i awokado ze szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką żółtą. Kakao(7)

II ŚNIADANIE:  Kiwi, świder drożdżowy z twarogiem(1,3,7), herbata z imbirem.

OBIAD: Zupa krem z białych warzyw(9) z groszkiem ptysiowym(1,3,7) Schab wieprzowy duszony w sosie własnym(1), kasza gryczana(1), kapusta kiszona zasmażana(1,7). Sok jabłko-truskawka naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          20.03.2024

ŚNIADANIE:  Bułki wieloziarniste(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7),szynką gotowaną(6,7), sałatą, pomidorami, ogórkiem kiszonym. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Serniczek waniliowy z jeżynami(7), wafelek ryżowy z polewą owocową, herbata brzoskwiniowa.

OBIAD: Zupa ziemniaczana z ziel. pietr.(1,7,9) Spaghetti(1,3) z mięsem mielonym, sosem pomidorowym(1), tartym serem żółtym(7), warzywa gotowane. Sok jabłko-mango naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      21.03.2024

ŚNIADANIE:  Chleb  wieloziarnisty(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), pasztetem wieprzowo-drobiowym(1,3), papryką czerwoną, ogórkiem świeżym, rukolą. Bawarka(7).

II ŚNIADANIE:  Deser jogurtowo-cytrynowy(7), ananas, prażynki jabłkowe, herbata  czarna porzeczka.

OBIAD:  Zupa  jarzynowa z ziemniakami(9)  Udka drobiowe duszone w sosie(1), ryż, marchewka oprószana(1,7). Sok jabłko-grejpfrut  słodki  świeży Cymes.

 

PIĄTEK    22.03.2024       

ŚNIADANIE: Bułki mleczne(1,3,7)  z masłem(7), miodem naturalnym  lub z dżemem. Mleko(7). Marchew, banan.

 II ŚNIADANIE: Serek Danonek(7), jabłko, herbata jagodowa.

OBIAD: Zupa neapolitańska(1,7,9) z makaronem(1,3) i ziel.pietr   Filet rybny  pieczony(4), ziemniaki, surówka z kalafiorów i pomidorów z jogurtem naturalnym(7). Sok multiwitamina naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA