Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     27.11.2023                                          

ŚNIADANIE:  Chleb razowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7), pomidorami, ogórkiem kiszonym. Płatki ryżowe z mlekiem(7).

II ŚNIADANIE: Ptasie mleczko z galaretką(własny wyrób), winogrono b/p, herbata wiśniowa.

OBIAD :   Rosół(9) na kurczaku z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Kotlet drobiowy smażony(1,3;5,6,8,11,13), ziemniaki, sałata ze śmietaną(7). Sok jabłko0marchew-banan świeży Cymes.

 

WTOREK          28.11.2023

ŚNIADANIE: Chleb graham(1,6) i pszenno-żytni (1,6) z masłem(7), krakowską suchą(;1,6,7,9,10), papryką czerwoną, roszponką, rzodkiewkami. Kawa zbożowa z mlekiem(7).

II ŚNIADANIE:  Mus owocowy Musiak, ciastko owsiane maślane(1,6;3,7,8), herbata miętowa.

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem i ziel.pietr(7,9). Pierogi leniwe(1,3,7) z masłem(7) i cukrem waniliowym, owocami(banan, ananas, kiwi). Sok  pomarańczowy świeży Cymes.

 

ŚRODA          29.11.2023

ŚNIADANIE:  Bułki razowo-żytnie(1) i pszenne(7) z masłem(7), serkiem twarogowo-czekoladowym(7) lub z miodem naturalnym. Mleko(7). Seler naciowy, kaki.

II ŚNIADANIE:  Owoce egzotyczne w żelu(mango, ananas), wafle kukurydziane, napój cytrynowy z imbirem.

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami(9). Pulpeciki mięsno-warzywne duszone w sosie śmietanowym(1,3,7;5,6,8,11,13), kasza kus-kus(1), marchewka junior pieczona z tymiankiem. Sok jabłko-porzeczka naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      30.11.2023

ŚNIADANIE:  Bułki grahamki (1,7) i pszenne(1,7) z masłem(70, pasztetem wieprzowo-drobiowym(1,3;5,6,8,11,13), ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi. Bawarka(7).

II ŚNIADANIE:  Jogurt biszkoptowy(7,3), mandarynki, herbata truskawkowa.

OBIAD: . Zupa szczawiowa(1,7,9) z jajkiem gotowanym(3)  Ryba z mintaja smażona(1,3,4;5,6,8,11,13), ziemniaki, kapusta biała zasmażana(1,7). Sok  jabłko-jeżyna   naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK    01.12.2023

ŚNIADANIE: Bułki włoskie(1)  i  pszenne(1,7) z masłem(7) ,hummusem z ciecierzycy(;1), szczypiorkiem, papryką żółtą, kiełkami. Płatki chrupersy z mlekiem(1,7;6,7)

II ŚNIADANIE:  Banan, pomarańcza, chrupki smakowe(;1,5,6,7,8), herbata owoce leśne.                               

OBIAD: Barszcz ukraiński(1,7,9) z ziemniakami i ziel.pietr. Makaron(1,3) z twarogiem(7) i sosem jogurtowo-owocowym(7)  Sok jabłko-gruszka   naturalny tłoczony

 

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA