Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     22.07.2024                                                       

ŚNIADANIE: Chleb  wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), krakowską suchą, sałatą, papryką czerwoną i żółtą. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Owoce w żelu, biszkopty(1,3), herbata dzika róża.

OBIAD : Zupa pieczarkowa z ziemniakami i ziel.pietr(1,9).  Risotto z mięsem drobiowym, brokułami i sosem beszamelowym(1,7)  Sok  jabłko-mango naturalny tłoczony.

 

WTOREK          23.07.2024

ŚNIADANIE : Chleb orkiszowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), parówkami na ciepło(1,7), ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi. Bawarka(7)

II ŚNIADANIE:  Gruszka, świder drożdżowy(1,3,6,7), herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa paprykowa(9) z pestkami dyni. Sznycel drobiowy smażony(1,3), ziemniaki, półsurówka z kalafiorów i pomidorów z jogurtem naturalnym(7).   Sok jabłko-mięta   naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          24.07.2024

ŚNIADANIE:  Bułki szpinakowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), serem żółtym(7), sałatą, rzodkiewkami. Kakao(7)

II ŚNIADANIE:  Mus truskawkowy, baton granola(1,6), herbata owoce leśne.

OBIAD: Zupa  ziemniaczana z ziel.pietr(1,7,9)  Łazanki(1,3) z mięsem i kapustą kiszoną.  Lemoniada cytrynowa naturalna tłoczona.

 

CZWARTEK      25.07.2024

ŚNIADANIE:  Bułki  włoskie(1) i pszenne(1,7) z masłem(7), dżemem lub miodem. Kalarepa, marchewka. Mleko(7).

II ŚNIADANIE:  Serniczek(7) z rodzynkami, jabłko, herbata truskawkowa.

OBIAD:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami i ziel.pietr(9)  Udziec z kurczaka duszony w sosie (1), ziemniaki, bukiet warzyw. Sok jabłko-ananas  naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK    26.07.2024                                                                                                                                          

ŚNIADANIE: Chleb  graham(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), hummusem z ciecierzycy, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym. Płatki owsiane z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE: Morelki, arbuz, herbatniki be-be(1,6,7), herbata gruszka z jabłkiem.

OBIAD: Rosolnik z warzywami i ziel.pietr(9) Ryba smażona(1,3), ziemniaki, mizeria z koperkiem(7)  Sok jabłkowy  naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA