Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     09.12.2024

ŚNIADANIE: Bułki  grahamki (1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), parówki na ciepło(1,7), ogórek świeży, papryka żółta . Bawarka(7)

II ŚNIADANIE: Jabłko, wafelek ryżowy z polewą owocową(6,7), herbata  miętowa.

OBIAD : Zupa szparagowa(9)  z grzankami(1,6). Łazanki(1,3) z mięsem wieprzowym i kapustą kiszoną.  Sok jabłko-ananas naturalny tłoczony.

 

WTOREK          10.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb żytni(1)i  pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), pstrągiem wędzonym(4), papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Mandarynki, biszkopty(1,3), herbata czarna  porzeczka.

OBIAD: Zupa szczawiowa (1,7,9)  z jajkiem(3). Schab  duszony w sosie własnym(1), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok  jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          11.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), polędwicą  z indyka(6,9), sałatą, pomidorami. Makaron(1,3) z mlekiem(7).

II ŚNIADANIE:  Serek Danonek(7), marchewka, herbata  brzoskwiniowa.

OBIAD:  Zupa grochowa z ziemniakami i ziel.pietr(9)  Gulasz mięsno –warzywny, kasza jęczmienna(1), ogórek kiszony. Sok jabłko-gruszka naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      12.12.2024

ŚNIADANIE: Bułki  razowo-żytnie(1,7)  i pszenne(1,7) z masłem(7), pastą z awokado i jajek(3), szczypiorkiem, kiełkami, rzodkiewkami. Kakao(7)

II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy z malinami(7), chrupki kukurydziane, herbata  truskawkowa.

OBIAD: Zupa  neapolitańska(1,7) z makaronem(1,3) i ziel.pietr   Roladki drobiowe smażone, ziemniaki, surówka z  pora, jabłek, marchwi z jogurtem naturalnym(7). Sok jabłko –jarmuż Cymes.

 

PIĄTEK    13.12.2024

ŚNIADANIE: Bagietka pszenna(1,6) i chleb wieloziarnisty(1,6) z masłem(7), serkiem twarogowo-czekoladowym(7). Mleko(7). Kalarepa, seler naciowy.

II ŚNIADANIE: Galaretka mleczna z borówkami, ciastko owsiane(1,6), herbata  malinowa.

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem i ziel.pietr(9).  Pulpety rybne(1,3,4) gotowane w sosie koperkowym(1), ziemniaki, warzywa gotowane. Sok jabłko-agrest naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA  ŹRÓDLANA DO PICIA