Aktualny jadłospis
PONIEDZIAŁEK 16.06.2025
ŚNIADANIE: Chleb żytni(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7), pomidorami, rzodkiewkami. Płatki z mlekiem(1,7)
II ŚNIADANIE: Kisiel na soku z kawałkami ananasów, ciastko śniadaniowe(1,7 ), herbata żurawinowa.
OBIAD : Zupa brokułowa(1,9) z groszkiem ptysiowym(1,3,7). Kotlet mielony duszony w sosie własnym(1), ziemniaki, buraczki z jabłkiem. Sok jabłko-ananas naturalny tłoczony.
WTOREK 17.06.2025
ŚNIADANIE: Bułki graham wieloziarniste(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), polędwiczki pieczone, ogórki kiszone, papryka żółta .Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)
II ŚNIADANIE: Deser jogurtowy z truskawkami(7), chrupki kukurydziane, herbata borówkowa.
OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem gotowanym(1,3,7,9) Roladki drobiowe duszone w sosie(1), kasza bulgur(1), kalafior z masłem(7) i bułką tartą( 1). Sok jabłko-mango naturalny tłoczony.
ŚRODA 18.06.2025
ŚNIADANIE: Chleb razowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), dżemem niskosłodzonym lub miodem. Mleko(7)
ŚNIADANIE: Wiśnie w żelu, biszkopty(1,3), herbata brzoskwiniowa.
OBIAD: Zupa z soczewicy z ziemniakami i ziel.pietr(9) Filet z miruny smażony(1,3,4), ziemniaki, mizeria . Sok jabłko- gruszka naturalny tłoczony.
PIĄTEK 20.06.2025
ŚNIADANIE: Chleb mieszany wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7) z serkiem pesto(7), ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi. Bawarka(7).
ŚNIADANIE: Mus owocowy, wafle kukurydziane, herbata miętowa.
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiem(9). Makaron(1,3) z twarogiem(7) i jogurtem(7). Sok marchewkowy naturalny tłoczony.
MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA DO PICIA