Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2022-10-02 19:50, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     05.06.2023

ŚNIADANIE: Chleb  graham (1,6)  i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem żółtym(7),sałatą, pomidorami. Bawarka(7)

II ŚNIADANIE: Truskawki, wafle ryżowe z polewą czekoladową(6;1,5,7,8),herbata z cytryną.

OBIAD : Zupa marchewkowa(1,7,9) z makaronem(1,3) i  ziel.pietr.  Udka drobiowe duszone w sosie (1), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem.  Sok jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.

 

WTOREK          06.06.2023

ŚNIADANIE: Bułki dyniowe(1,7 )  i pszenne(1,7)z masłem(7), jajkiem gotowanym(3) ,szczypiorkiem, ogórkiem świeżym. Kakao(7).

II ŚNIADANIE: Deser jogurtowy z galaretką(7), biszkopty(1,3),herbata żurawinowa.

OBIAD: Zupa  grochowa z ziemniakami  i  ziel.pietr(9)   Gulasz mięsno-warzywny(1), kasza gryczana(1), buraczki zasmażane(1,7).     Sok jabłko-mango   naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          07.06.2023

ŚNIADANIE:  Chleb słonecznikowy(1)  i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7) ,pasztetem drobiowo-wieprzowym(1,3;5,6,8,11,13), papryką czerwoną i ogórkiem kiszonym.  Kawa  zbożowa z mlekiem(1,7).   

II ŚNIADANIE:  Arbuz, chrupki kukurydziane, herbata jagodowa.

OBIAD: Zupa  jarzynowa z ziemniakami(9).   Sznycel drobiowy smażony(1,3;5,6,8,11,13), ziemniaki, sałata z jogurtem naturalnym(7).  Sok jabłko-malina   naturalny  tłoczony.

 

 PIĄTEK    09.06.2023

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni(1,6) z masłem(7) ,łososiem  wędzonym(4), pomidorkami koktajlowymi.

II ŚNIADANIE:  Jabłko, ciastko maślane(1,6,7;3,5,8,11), herbata z aronii.

OBIAD: Kapuśniak mazurski z ziemniakami(1,9) i ziel. pietr. Makaron(1,3) z twarogiem(7) i sosem jogurtowym(7). Sok multiwitamina  naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA