Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     22.04.2024  

ŚNIADANIE: Chleb graham wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serkiem jogurtowym(7) i łososiowym(4,7), rzodkiewki, ogórek świeży, kiełki.  Kakao(7).

II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku z malinami(7), biszkopty(1,3), herbata pomarańczowa.

OBIAD : Zupa jarzynowa z ziemniakami(9).  Bitki z indyka duszone w sosie własnym(1), kasza kus-kus(1), marchewka mini. Sok ananasowy Cymes.

 

WTOREK  23.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), szynką gotowaną(6,7), sałatą, papryką żółtą, roszponką. Bawarka(7).

II ŚNIADANIE:  Ptasie mleczko(własny wyrób)(7), jabłko, marchewka, herbata żurawinowa.

OBIAD: Rosół(9) na kurczaku z makaronem(1,3) i ziel.pietr.   Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską(1,6,7,9,10), papryką czerwoną, cebulką, serem żółtym(7), jajkami(3), śmietaną(7), surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem.  Sok jabłko-wiśnia naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          24.04.2024

ŚNIADANIE:  Bułki graham(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), serem żółtym(7), pomidorami, ogórkiem kiszonym, rukolą.  Płatki z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Kisiel brzoskwiniowy, wafle kukurydziane, herbata   owoce sadu.

OBIAD:Żurek z ziemniakami (1,9) i parówkami(1,7).  Makaron(1,3)  z mięsem mielonym i sosem bolońskim(1), warzywa    gotowane.  Sok  jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      25.04.2024

ŚNIADANIE:  Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6)  z masłem(7),  jajkiem  gotowanym(3), szczypiorkiem,  rzodkiewkami, ogórkiem świeżym.  Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Gruszka w sosie waniliowym(7), chrupki kukurydziane, herbata jagodowa.

OBIAD:  Zupa  paprykowa (1,9) z pestkami  słonecznika.   Kotlet drobiowy smażony(1,3), ziemniaki,  buraczki  zasmażane(1,7).  Sok  jabłko-pomarańcza naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK    26.04.2024      

ŚNIADANIE: Bułki razowo-żytnie(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), pastą z pstrąga wędzonego(4), pomidorkami  koktajlowymi, ogórkiem  kiszonym,  kiełkami. Zupa mleczna z makaronem(1,3,7)

II ŚNIADANIE: Kiwi,  ananas,  baton granola(1,6),  herbata  czarna porzeczka.

OBIAD: Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami i ziel.pietr(9)  Naleśniki(1,3,7) z serkiem  waniliowym(7) lub z dżemem   niskosłodzonym.  Sok marchwiowo-owocowy Cymes.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA