Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     03.11.2025

ŚNIADANIE:  Chleb słonecznikowy(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serem  żółtym(7), ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, rukola. Płatki owsiane na mleku(1,7)

II ŚNIADANIE:  Koktajl mleczno-bananowy(7), bułka mleczna(1,3,7), prażynki owocowe.

OBIAD : Rosół (9) na kurczaku z makaronem(1,3) i ziel.pietr. Roladki drobiowe duszone w sosie(1), ziemniaki, marchewka z groszkiem oprószana(1,3). Sok jabłko- wiśnia naturalny tłoczony.

 

WTOREK          04.11.2025

ŚNIADANIE:  Bułki grahamki (1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), jajecznica(3), szczypiorek, kiełki, papryka czerwona. Kakao(7)

II ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku  z malinami(7), biszkopty(1,3), herbata ziołowa.

OBIAD:. Zupa  pieczarkowa z ziemniakami(1,9) i ziel.pietr. Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym(1), kasza jęczmienna(1), sałatka z ogórków i papryki. Sok jabłko-gruszka naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          05.11.2025

ŚNIADANIE:  Chleb IG(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(6), serkiem twarogowo-pomidorowym(7), ogórek świeży, rzodkiewki, cykoria. Bawarka(7)

II ŚNIADANIE:   Kiwi, ananas, herbatniki be-be(1,6,7), herbata z aronii.

OBIAD: Zupa paprykowa (1,9) z mozzarellą(7) i ziel.pietr.   Kotlet mielony smażony(1,3,7), ziemniaki, mizeria z koperkiem(7). Sok jabłko-rabarbar naturalny tłoczony.

 

CZWARTEK      06.11.2025

ŚNIADANIEBułki  szpinakowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7),polędwicą sopocką(6,7  ), sałata, pomidory. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:. Mix warzyw(ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, papryka żółta), pieczywo pszenne(1,6) z masłem(7), napój miodowo-cytrynowy.

OBIAD: Zupa  gulaszowa z ziemniakami i ziel.pietr(1,9) Naleśniki(1,3,7) z twarogiem waniliowym(7) lub z dżemem niskosłodzonym.  Sok jabłko- mięta      naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK         07.11.2025

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6)  z masłem(7), hummusem , rzodkiewkami, papryką czerwoną, kiełki. Zupa mleczna z makaronem(1,3,7).

ŚNIADANIE:  Rogaliki z marmoladą( 1,3,7  ), jabłko, herbata z cytryną.

OBIAD:  Zupa   ogórkowa z ryżem(7,9) i ziel.pietr. Pulpety rybne(1,3,4) gotowane w sosie pomidorowym(1), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok  multiwitamina naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA  DO PICIA