Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

PONIEDZIAŁEK     07.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb  graham  wieloziarnisty(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem (7) , polędwicą  z indyka(6,9), sałatą, pomidorami.  Bawarka(7)

II ŚNIADANIE:  Jogurt mascarpone z owocami(7), biszkopty(1,3), napój herbaciany z imbirem.

OBIAD :  Zupa szparagowa(1,9)  grzankami(1,7)  Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym(1), ziemniaki,  sałatka z ogórków kiszonych z papryką.  Sok jabłko-pomarańcza naturalny tłoczony.

 

WTOREK          08.04.2025

ŚNIADANIE: Bagietka pszenna(1,6) i chleb wieloziarnisty(1,6) z masłem(7), twarożkiem ze śmietaną(7), cebulką czerwoną, rzodkiewkami, papryką żółtą. Płatki z mlekiem(,7)

II ŚNIADANIE:   Mleczko waniliowe(7),paluch maślany(1,3,6,7), prażynki jabłkowe.

OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami i ziel.piet(9)  Gulasz mięsno –warzywny(1), kasza gryczana(1), buraczki zasmażane(1,7).  Sok  jabłko-mięta naturalny tłoczony.

 

ŚRODA          09.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb   żytni(1,6) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7),pasztetem wieprzowo-drobiowym(1,3), ogórkiem kiszonym, pomidorkami koktajlowymi. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

II ŚNIADANIE:  Banan, chrupki kukurydziane, herbata truskawkowa.                                                                                                                                                                            

OBIAD:  Zupa paprykowa(9) z pestkami słonecznika.  Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską(1,6,7,9,10),papryką czerwoną, jajkiem(3), śmietaną(7), serem żółtym(7),  mix  sałat.  Sok jabłko-jarmuż Cymes.

 

CZWARTEK      10.04.2025

ŚNIADANIE:  Bułki  szpinakowe(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7), jajecznica(3), szczypior, kiełki, papryka czerwona.  Kakao(7).

II ŚNIADANIE:. Deser  jogurtowy z galaretką(7), kiwi, herbata  jagodowa.

OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami(1,7,9). Udka drobiowe duszone w sosie curry, ryż, brokuły z masłem(7) i bułką tartą(1). Sok   jabłko-gruszka naturalny tłoczony.

 

PIĄTEK    11.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb  słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), serkiem twarogowym z pomidorami(7), ogórkiem świeżym, rzodkiewkami. Herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Bułka mleczna(1,3,7), jabłko, soczek w kartoniku.

OBIAD: Zupa wiśniowa z makaronem(1,3). Filet rybny smażony(1,3,4), ziemniaki, kapusta  kiszona zasmażana(1,7). Sok  multiwitamina naturalny tłoczony.

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA  ŹRÓDLANA DO PICIA