Aktualny jadłospis

Opublikowano: 2023-11-13 18:00, Numer artykułu: 46217 , Autor: M.Sobczak

 

PONIEDZIAŁEK     18.11.2024                                                       

 

ŚNIADANIE: Chleb żytni(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewkami, ogórkiem świeżym. Kakao(7)

 

II ŚNIADANIE: Kaszka manna(7) z musem owocowym, chrupki kukurydziane, herbata  żurawinowa.

 

OBIAD : Zupa brokułowa(9) z grzankami(1,6) .    Sznycel drobiowy(1,3) smażony, ziemniaki, surówka z pora, marchwi, jabłek z jogurtem naturalnym(7). Sok  jabłko-mięta  naturalny tłoczony.

 

 

WTOREK          19.11.2024

 

ŚNIADANIE : Chleb słonecznikowy(1) i pszenno-żytni(1,6) z masłem(7), polędwicą sopocką(6,7),sałatą, pomidorami. Kawa zbożowa z mlekiem(1,7)

 

II ŚNIADANIE:  Kalarepa, marchew, papryka, ogórek świeży, wafelek ryżowy, herbata gruszka z jabłkiem.

 

OBIAD: Krupnik z ziemniakami i ziel. pietr(1,9).  Spaghetti(1,3) z mięsem i sosem (1),   ogórek kiszony. Sok jabłko-mango    naturalny tłoczony.

 

 

ŚRODA          20.11.2024

 

ŚNIADANIE:  Bułki grahamki(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7),parówki na ciepło(1,7), ogórek kiszony, papryka żółta. Bawarka(7).

 

II ŚNIADANIE:  Ptasie mleczko(7)(własny wyrób), winogrono p/b, herbata brzoskwiniowa.

 

OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ziel.pietr(9)  Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym, kasza gryczana(1), sałatka z buraków. Sok jabłko-mandarynka Cymes.

 

 

CZWARTEK      21.11.2024

 

ŚNIADANIE:  Bagietka pszenna(1,6) i chleb wieloziarnisty(1,6) z masłem(7), pastą rybną(4),roszponka, pomidorki koktajlowe. Płatki z mlekiem(1,7)

 

II ŚNIADANIE:  Budyń czekoladowy(7), khaki, herbata   truskawkowa.

 

OBIAD:  Zupa  pieczarkowa z ziemniakami(1,9). Kurczak po meksykańsku, ryż, fasolka szparagowa z masłem(7) i bułką tartą(1).    Sok jabłko-wiśnia naturalny tłoczony.

 

 

PIĄTEK    22.11.2024                                                                                                                                          

 

ŚNIADANIE: Bułki wieloziarniste(1,7) i pszenne(1,7) z masłem(7),  serem żółtym(7), cykorią, ogórkiem świeżym. Kasza jaglana z mlekiem(1,7)

 

II ŚNIADANIE: Banan, świder drożdżowy z twarogiem(1,3,6,7), herbata z cytryną.

 

OBIAD: Zupa pomidorowo-paprykowa(9) z mozzarellą(7).  Kotlety z jaj(1,3) smażone, mix sałat z warzywami.  Sok jabłko-gruszka naturalny tłoczony.

 

 

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA ŹRÓDLANA