Jadłospis

Opublikowano: 2025-10-17 08:42, Numer artykułu: 32022 , Autor: K.Banaszak

 

14..11.2025

Pulpety  rybne w sosie koperkowo śmietanowym

Surówka z jabłka i marchwi

Ziemniaki

Koktajl truskawkowy

 

1,3,4

 

 

 

7

17- 21.11.2025

DATA

OBIAD

ALERGENY

17.11.2025

Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami .

Pierogi z serem

9

 

1,3,7

18.11.2025

Kotlet mielony z mięsa mieszanego z pieca konwekcyjnego

Ziemniaki puree

Sałatka z jabłka i buraka

Woda z cytryną, miodem i imbirem.

 

1,3

 

 

7

19.11.2025

Zupa krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem

Makaron penne z sosem  alla Putanesca

( z tuńczykiem)

Bukiet warzyw na parze

8,9

 

4,7

 

 

 

 

 

20.11.2025

Kaszotto z kurczakiem, warzywami( papryką, cukinią, bakłażanem)

Kompot śliwkowy

1

 

 

21.11.2025

Ryba z pieca w sosie greckim.

Ziemniaki

Sok świeżo wyciskany z jabłka, szpinaku i pomarańczy.

4,9

 

 

 

*ALERGENY

 

1. Gluten

 

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

 

3. Jaja i produkty pochodne

 

4. Ryby i produkty pochodne

 

5. Orzeszki ziemne (archaidowe) i produkty pochodne

 

6. Soja i produkty pochodne

 

7. Mleko i produkty pochodne

 

8.  Orzechy

 

9. Seler i produkty pochodne

 

10. Gorczyca i produkty pochodne

 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

 

12. Dwutlenek siarki

 

13. Łubin i produkty pochodne

 

14. Mięczaki i produkty pochodne